Германският канцлер Ангела Меркел заяви в сряда, че все още

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви в сряда, че все още
Коментари Харесай

Меркел: Шансове за контролиран Брекзит има, но сме готови и за „развод“ без сделка

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в сряда, че към момента има всички шансове разводът на Англия с Европейския съюз да се реализира при реализиране на двустранно съглашение, макар че Берлин е квалифициран и за неконтролиран Брекзит в случай, че това не се случи.

" Все още имаме всички шансове за следен Брекзит и немското държавно управление ще направи всичко по силите си, с цел да направи това допустимо - до последния вероятен ден. Но също по този начин декларирам че сме готови за хаотичен Брекзит (без реализиране на сделка) ", уточни госпожа Меркел пред немския парламент, оповестява Ройтерс, съобщи БГНЕС.

" Остава обаче фактът, че след отдръпването на Англия ние ще имаме стопански съперник пред нашия предел, даже в случай че желаеме да поддържаме тясно икономическо, външно и съдействие в региона на сигурността и другарски връзки “, добави тя.

Ангела Меркел също по този начин означи, че актуалната икономическа обстановка в Германия значи, че данъчните доходи могат да бъдат по-ниски от предстоящото. Според нея комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай вреди на износа на Германия и на стопанската система като цяло.

Най-голямата стопанска система в Европа се сви с 0,1% на тримесечна база през интервала април - юни, като някои слаби стопански индикатори оттогава насам подхранват опасенията, че Германия може да изпадне в криза през третото тримесечие (през интервала юли-септември). Икономистите нормално дефинират съществуването на т/нар. " техническа криза ", когато има минимум две поредни тримесечие на стесняване на Брутният вътрешен продукт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР