Германският канцлер Ангела Меркел заяви на партийна конференция днес, че

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви на партийна конференция днес, че
Коментари Харесай

Ангела Меркел: ​Имаме отговорност да постигнем организиран Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи на партийна конференция през днешния ден, че ще направи всичко допустимо Англия да напусне Европейски Съюз със съглашение. Тя добави, че се усеща виновна да реализира решение, с цел да може Брекзитът да стане по проведен метод, съобщи Ройтерс.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" Ще работя до последния вероятен ден, с цел да реализира решение за съглашение за излизането на Англия от Европейски Съюз и ще работя за това връзките ни (след Брекзит) да останат допустимо най-хубави ", сподели Меркел на конференция на своята партия Християндемократическия съюз в град Росток, провинция Мекленбург-Предна Померания.

Германският канцлер съобщи, че почита решението на Англия да напусне, само че добави: " Имаме отговорност да оформим процеса на раздялата по този начин, че след 50 години хората да не питат с неразбиране: за какво те не можаха да реализират компромис? " Меркел уточни, че Англия би трябвало да остане значим състезател даже и след Брекзит.

Преди това немският канцлер беше декларирала, че английският министър председател Тереза Мей би трябвало да каже в каква посока счита, че би трябвало да продължи процесът оттук насетне, отбелязва Ройтерс. Отхвърлянето тази седмица в английския парламент на съглашението на Лондон с Европейски Съюз провокира безпорядък в процеса на Брекзит и в този момент вероятните разновидности за продължаването му са от излизане от Европейски Съюз без съглашение до оставане в съюза. До формалната дата на Брекзит остават 10 седмици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР