Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес след среща със словенския

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес след среща със словенския
Коментари Харесай

Меркел може да помогне в решаването на граничния спор между Словения и Хърватия

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден след среща със словенския министър председател Марян Шарец, че е подготвена да помогне за решаването на словенско- хърватския спор за границата, и похвали напъните на Словения за отбрана на границите на Шенген, съобщи организация СТА.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Michael Sohn
" Германия ще поддържа всички старания за решение на граничния спор ", сподели Меркел на взаимна конференция с Шарец и добави, че е подготвена персонално да се ангажира.

Хърватия и Словения спорят за границата си, откогато се отделиха от Югославия през 1991 година Въпросът бе предаден на интернационален трибунал, който дефинира границата, само че Хърватия отхвърли да одобри присъдата, тъй като счете, че процесът е бил злепоставен.

Шарец посочи, че Любляна е съгласна да беседва единствено за използване на решението на интернационалния арбитраж. Той отхвърли рецензиите, че словенската външна политика се свежда единствено до граничния спор, като съобщи, че Словения желае да взе участие градивно в решаването на всички настоящи проблеми в Европейския съюз.

Меркел и Шарец разговаряха през днешния ден по огромен брой въпроси, в това число за срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица, за Брекзит и миграцията, показва СТА.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР