Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че продължава да се

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че продължава да се
Коментари Харесай

Меркел продължава да се надява на компромис за ключовите постове в Европейския съюз

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че продължава да се надява на компромис при номинациите за основните постове в Европейския съюз, след прекратяването до на следващия ден на срещата на високо ниво, отдадена на този въпрос, съобщи Франс прес.

Обсъжданията са "сложни ", сподели Меркел, само че добави, че се надява, че "с благосклонност ще бъде реализиран компромис ".

Холандският министър председател Марк Рюте през днешния ден сподели, че процесът по разпределение на постовете в Европейската комисия е "невероятно комплициран " и че не е несъмнено дали до на следващия ден ще бъде реализирано решение, съобщи Ройтерс.

Рюте отхвърли да разяснява известията, че холандският политик Франс Тимерманс се е обрисувал като мощен претендент за ръководител на Еврокомисията.

"Невероятно комплицирано е. Има толкоз доста политически фракции ", сподели Рюте и добави, че някои от фракциите остават разграничени между тях.

Изпълняващата длъжността канцлер на Австрия Бригите Бирлайн съобщи, че предложение за разпределението на висшите постове в Европейски Съюз се е провалило поради липса на задоволителен баланс.

"Позицията ни беше, че салдото в целия пакет липсва ", сподели Бирлайн пред публицисти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР