Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преговорите за бъдещите отношения

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преговорите за бъдещите отношения
Коментари Харесай

Меркел: След Брекзит интересите на Великобритания и ЕС се разделят

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че договарянията за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз няма да бъдат лесни, и се зарече да помогне за това Евросъюзът да бъде сполучлив след Брекзит, съобщи Асошиейтед прес.

Излизането на Англия от Евросъюза довечера е " сложна разлъка за всички ни, за 27-те страни членки на Европейски Съюз и за Германия ", уточни Меркел във видеопослание, публикувано от кабинета й.

" Германия желае да остане непосредствен сътрудник и другар на Англия, тъй като ни сплотяват общи полезности ", акцентира Меркел.

Щом Брекзит влезе в действие, Англия встъпва в временен интервал, през който ще договаря изискванията на новите си връзки с Евросъюза и 27-те му оставащи членки. Меркел изрази вяра да бъде подписано положително дълготрайно съглашение " допустимо най-бързо ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Подчертавайки значимостта на това единството на Европейски Съюз да се резервира, канцлерът съобщи, че " тези договаряния сигурно няма да бъдат лесни ", и посочи, че доста зависи от това какъв брой близка Англия желае да остане с блока.

Меркел съобщи: " Европейският съюз влиза в тези договаряния в положително разположение на духа, само че и представлявайки своите лични ползи, а Англия ще направи същото ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР