Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че може да се съобрази

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че може да се съобрази
Коментари Харесай

Меркел обмисля мерки срещу климатичните промени в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че може да се съобрази с натиска от европейски страни като Франция, които приканват за съответни дейности против климатичните промени посредством чисто неутрални излъчвания на парникови газове до 2050 година

Разделението в Европа по отношение на темпа за орязване на въглеродното замърсяване отразява другите способи, по които страните получават и употребяват сила, написа Вloomberg. Докато по-голямата част от силата във Франция идва от нуклеарни реактори, Германия разчита на въглищата и забележителен брой промишлености създават парникови газови.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Радикален метод

Ако Германия се причисли към европейските страни, искащи нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година, това ще бъде поврат за нея. Тя среща компликации в осъществяването на актуалните си цели за излъчванията и поемането на по-големи задължения може да изисква предприемането на коренен метод за понижаване на замърсяването.

Меркел показва, че ще показа пред кабинета си предложенията на групата от осем страни, които желаят по-амбициозни дейности при орязването на излъчванията. Министрите ще обсъдят дали е допустимо да се реализиран чисто неутрални излъчвания до 2050 година благодарение на редица механизми, измежду които и обезщетителни ограничения като залесяването.

" С верните отговори Германия ще се причисли към самодейността. Това е нещо, което желая да направя. Нещата се трансформираха предходната година. Децата и младежите се събират и упражняват напън върху международните политици да подхващат дейности и това, което вършат, е разбираемо ", разяснява Меркел.

Крайъгълен камък

Германия, Италия и Полша отхвърлиха да поддържат водената от Франция самодейност по-рано този месец. Според нея климатичните действия би трябвало да станат крайъгълен камък в политиката на Европейски Съюз до 2024 година

По силата на парижкото климатично съглашение Германия пое уговорката да понижи изпускания въглероден диоксид до 2050 година с 80% до 95% по отношение на равнищата от 1990 година Така че чисто неутралните излъчвания до тази година ще изискват още малко старания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР