Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че мъжете също трябва да

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че мъжете също трябва да
Коментари Харесай

Равенството е проблем и за мъжете, заяви Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че мъжете също би трябвало да бъдат вземани поради, когато се приказва за тъждество, съобщи ДПА.

" Това е по този начин, защото можем да реализираме равно присъединяване на дамите в трудовия живот, в случай че мъжете се включват в по-голяма степен в семейството, поддръжката, грижата и също в развъждането на децата ", сподели канцлерът в седмичното си видеообръщение, публикувано в събота.

В навечерието на вчерашния Международен ден на дамата, тя акцентира на това, че равенството е проблем за дамите, само че също и за мъжете.

Меркел сподели, че използването на равенството сред дамите и мъжете остава съществена задача. Тя обаче уточни, че доста към този момент е реализирано, като да вземем за пример съвместимостта в фамилията и в работата.

Ангела Меркел загатна правото по закон на място в детска градина за децата и помощите за развъждане на дете.

" Днес 76 % от дамите могат да бъдат наети на работа в съответните възрастови групи. Това е доста повече спрямо няколко години по-рано, само че към момента е по-малко от това за мъжете на същата възраст. При тях процентът е 84 ", сподели Меркел.

Все още има доста да се прави във връзка с дамите на управителни позиции, както и в политиката измежду членовете на Бундестага, кметовете и регионалните шефове.

Канцлерът акцентира на това, че през днешния ден много по-голям дял от бащите вземат отпуск по бащинство спрямо ситуацията преди няколко години.

Меркел посочи също, че мъжете, които си стоят вкъщи, би трябвало да имат същите благоприятни условия като тези, които може да не го вършат в същата степен. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР