Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че иска "добро споразумение" както

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че иска "добро споразумение" както
Коментари Харесай

Меркел: Искам изгоден за всички Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че желае "добро съглашение " както за Англия, по този начин и за Европейски Съюз в почналите през днешния ден договаряния за излизане на Обединеното кралство от съюза, съобщи "Ройтерс ".

На взаимна конференция с гостуващия в Берлин румънски президент Клаус Йоханис Меркел съобщи, че за нея най-важно е Европейски Съюз да остане обединен в процеса на договаряния, да слуша деликатно желанията и упованията на Англия, само че и да отстоява своите ползи. "Искам да реализираме положително съглашение и то да бъде в интерес и на двете страни ", сподели Меркел и добави, че е към момента рано да се спекулира към детайлите.

Европейски Съюз счита да приключи договарянията с Англия до есента на 2018 година Формално за реализиране на съглашение са планувани две години от момента на задействане на член 50 от Лисабонския контракт на Европейски Съюз, т.е. до март 2019 година



Но Брюксел е запазил интервал от половин година за утвърждение на постигнатите договорености в европейските парламенти.

При това състояние английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис и ръководителят на преговорния екип на Европейска комисия за Брекзит Мишел Барние ще имат общо към 500 дни, с цел да опитат да се договорят, означават организациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР