Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да засили

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да засили
Коментари Харесай

Меркел: Да сътрудничим повече с Китай, като се пазим от напрежение със САЩ

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Европа би трябвало да ускори съдействието си по въпроси като технологията и защитата, като в същото време се пази от разпалване на напрежението сред Съединени американски щати и Китай. Това съобщи тя в изявление за FT.

" Съсредоточеността на Съединени американски щати върху Европа понижава - подобен ще бъде казусът при всеки президент. Ние в Европа и изключително в Германия би трябвало да поемем повече отговорност. ", сподели тя.

Меркел уточни освен позицията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " Америка на първо място ", само че и ориентировка на някогашния президент Барак Обама към Азия като признаци, че Вашингтон към този момент не преглежда Европа като " в центъра на международните събития ".

" Виждам Европейския съюз като нашето животозастраховане. Германия е прекомерно дребна, с цел да упражнява геополитическо въздействие независимо и по тази причина би трябвало да използваме всички преимущества на единния пазар ", сподели тя.

Меркел съобщи, че европейските компании би трябвало да могат да създават микрочипове и акумулатори, а не да разчитат на външни снабдители.
 Съединени американски щати приветстват съглашението с Китай, афишират втората му фаза
Съединени американски щати приветстват съглашението с Китай, афишират втората му фаза

Подписана бе първата част на документа

Тя сподели също, че Европа би трябвало да е подготвена да се намеси в спорове в региони отвън границите на НАТО, в това число в Африка.

Меркел з ащити тесните връзки на държавното управление си с Китай и решението си да не изключва Huawei от 5G мрежи.

Тя прикани да не се смята Китай като опасност , просто тъй като е стопански сполучлив.

" Както беше и в Германия, възходът на Китай значително се основава на твърдоглав труд, креативност и механически умения. ", уверен е канцлерът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР