Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е оптимистично настроена за

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е оптимистично настроена за
Коментари Харесай

Меркел е оптимист за работата на бъдещата голяма коалиция

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е оптимистично настроена за новото си съдружно държавно управление, което ще постави клетва тази седмица след съвсем шест месеца политически застой, съобщи ДПА.

" Огромно количество работа стои пред нас ", сподели Меркел по време на конференция. " Оптимист съм, че ще реализираме триумф ", добави тя. Коментарът й пристигна преди публично да подпише съдружното съглашение от 177 страници дружно с водачите на другите две партии – Християнсоциалния съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Очаква се в сряда Народното събрание да избере Меркел за четвърти мандат като канцлер.

Като предизвикателство пред новото държавно управление тя уточни неотдавна оповестените от президента Доналд Тръмп мита за вноса на алуминий и стомана. Меркел даде обещание да работи за мощна Европа и изрази вяра, че комерсиалният спор със Съединени американски щати ще бъде решен посредством договаряния, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Тя приветства започването на диалозите на Европейски Съюз със Съединени американски щати по комерсиалния спор и сподели, че новото немско държавно управление ще стартира и лични договаряния. Ако казусът не може да бъде решен посредством договаряния и едностранни дейности не могат да бъдат избегнати, ние ще обсъдим своя отговор, само че разгадавам на договарянията и ще има доста благоприятни условия за това, уточни канцлерът.

Олаф Шолц, който сега извършва длъжността ръководител на ГСДП след оставката на Мартин Шулц и който се чака да бъде финансов министър и вицеканцлер, сподели, че новата коалиция има постоянна основа, макар че образуването й лиши доста време. Той разяснява, че четвъртата огромна коалиция в Германия не е почнала " като брак по обич "

По думите му консерваторите и ГСДП са " изцяло разнообразни партии ", само че " мога да работят градивно дружно и да ръководят добре ". Той означи, че партията му ще работи за обществена правдивост в Германия " малко по малко и ден след ден ".

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази облекчение от сформирането на новото държавно управление. " Щастлив съм, че интервалът на неустановеност отминава ", сподели той.

Меркел сподели също, че дружно с Шолц ще отидат в Париж след полагането на клетва от новото държавно управление за диалози с френския президент Еманюел Макрон, който чака немския отговор на неговия апел за амбициозни промени на Европейския съюз. " Ще можем да кажем повече, в сравнение с през декември ", на идната среща на върха на Европейски Съюз по-късно този месец, добави Меркел. " Ние желаеме Европа, която споделя едни и същи полезности и работи дружно, изключително към външния свят, и ще дадем своя принос ", акцентира канцлерът.

Тя изрази също по този начин вяра за прогрес в осъществяването на мирните съглашения за Украйна след президентските избори в Русия в края на тази седмица.

Новата " огромна коалиция " ще разполага с 399 места от общо 709 в Бундестага (долната камара на парламента) и по тази причина не се чакат никакви проблеми с преизбирането на Меркел и с назначението на членовете на нейното държавно управление, отбелязва ТАСС.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (265)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР