Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е готова да разгледа

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е готова да разгледа
Коментари Харесай

Меркел готова да обмисли "историческото преустройство" на ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е подготвена да прегледа новите оферти на френския президент Еманюел Макрон за реформиране на еврозоната, предава news.bg.

По време на конгрес с бизнес водачи в Берлин Меркел призна, че към момента има какво да се желае във връзка с икономическата координация на страните членки на еврозоната.

Ангела Меркел, която ще се бори за четвърти мандат на парламентарните избори през септември, разясни, че Германия ще бъде открита за основаване на " икономическо държавно управление " за събиране на " най-хубавите практики " за поощряване на работни места и напредък измежду 19-те страни членки.

" Разбира се, ние ще обсъдим общ финансов министър при подобаващите условия ", добави тя.

Канцлерът разясни, че може да бъде разискван и евробюджет, в случай че е ясно, че в действителност е подсилена структурата на стопанската система. Така Меркел поддържа още едно предложение на френския водач.

Макрон се разгласи за реформиране на еврозоната. Сред предложенията са основаване на обособен бюджет на еврозоната, специфичен парламент и разкриване на пост на финансов министър.

На взаимна конференция с Макрон преди няколко седмици Меркел поддържа апела на френския водач за " историческо преустрояване " на Европейски Съюз, изразявайки поддръжката си за допустима смяна в основните контракти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР