Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е готова да помисли

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е готова да помисли
Коментари Харесай

Меркел е готова да преговаря за общо намаление на митата за автомобили


Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е " подготвена " да намерения върху общо понижение на митата за колите, с цел да се смекчи комерсиалният спор сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, заяви Франс прес. Условието за това е да вземат участие " всички страни ", които са наранени.

Едни сходни договаряния... не могат да се организират единствено сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, " а с всички страни, с които търгуваме с коли ", съобщи Меркел в Берлин.

Германският канцлер посочи, че е нужна " обща европейска позиция ", която сега " се изготвя ". Въпросът ще бъде една от тематиките на визитата на президента на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във Вашингтон в края на месеца.

В сряда вечерта в Берлин се състоя среща при закрити врата за митата върху колите сред американския дипломат Ричард Гренел, доближен на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, ръководителите на трите огромни немски автомобилостроители Фолксваген (Volkswagen), Бе Ем Ве (BMW) и Даймлер (Daimler) и компанията за автомобилно съоръжение Континентал (Continental). Гренел предложи Съединени американски щати, както и Европа, да отстранен сегашните мита върху вноса на коли вместо да постановат нови.

" Трябва да осигурим равнопоставеност на всички търговски сътрудници ", отговори Меркел, отхвърляйки опцията за двустранни договаряния сред Вашингтон и Брюксел.

Многостранният отвод от мита върху колите е " алтернатива, която мога да си показва ", добави Меркел.

Доналд Тръмп заплаши да увеличи митата за вноса на коли от Европейски Съюз с 20 %. Това би засегнало съществено Германия, чиято стопанска система е доста подвластна от този бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР