Германският канцлер Ангела Меркел заяви, 30 години след падането на

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, 30 години след падането на
Коментари Харесай

Меркел мечтаела като гражданка на ГДР да посети Скалистите планини и да слуша Брус Спрингстийн

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, 30 години след рухването на Берлинската стена, че когато е била гражданка на комунистическа Източна Германия, е мечтаела да посети Скалистите планини в Съединени американски щати и да слуша Брус Спрингстийн, съобщи Франс прес.

Ако Берлинската стена не беше паднала преди 30 години и Източна Германия празнуваше 70-ата си годишнина, " Вие каква щяхте да станете? ", насочи въпрос към Меркел немското издание " Шпигел ". " Със сигурност нямаше да се срещнем " с вас, отговори тя.

Германският канцлер е израснала в източната провинция Бранденбург, която бе част от Германската демократична република.

" В последна сметка щях да осъществявам фантазията си: в Германска демократична република дамите се пенсионираха на 60-годишна възраст ", сподели Меркел, която в този момент е на 65 години. " Така че щях да си взема паспорта преди пет години и да заминавам за Америка. В Германска демократична република пенсионерите разполагаха със свободата да пътуват - на тези, които към този момент не са потребни като социалистически служащи, им се позволяваше да излизат " от страната, изясни тя.

" Да видя Скалистите планини, да обикалям с автомобил и да чувам Брус Спрингстийн - това ми беше фантазията ", довери Меркел, споделяйки, че постоянно е била привличана от размерите, разнообразието и културата на Съединените щати.-->

Американската звезда Брус Спрингстийн бе любим на източногерманската юноша и през 1988 година стана един от дребното западни артисти, изнесли концерт в Източен Берлин, отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР