Германският канцлер Ангела Меркел свърза завръщането на Русия в Г-7

...
Германският канцлер Ангела Меркел свърза завръщането на Русия в Г-7
Коментари Харесай

Меркел настоя Русия да спази споразумението за мир в Украйна, за да се върне в Г-7

Германският канцлер Ангела Меркел свърза завръщането на Русия в Г-7 с използването на споразуменията от Минск, съобщи БГНЕС.
Според нея по време на полемиката на срещата на Г-7 във Франция тематиката за Русия и Украйна " имаше общи и разнообразни оценки ". Въпреки това, всички страни членки на Г-7 поддържат позицията на Германия, която чака прогрес в процеса от Минск, с цел да може Русия отново да се върне в Г-7 и форматът още веднъж да стане Г-8, гласи позицията на Меркел.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приказва за работата по завръщането на Русия в Г-7. Според президента на Съединени американски щати измежду водачите на Г-7 има последователи на присъединението на Москва. Тръмп също допусна, че президентът Владимир Путин ще бъде поканен на идната среща на клуба.
Както означи американският водач, завръщането на Русия ще бъде от изгода за решаването на доста международни проблеми. В същото време Тръмп не изключи опцията водачите на Г-7 " могат да оставят ситуацията такова, каквото е ".
Въпросът за завръщането на Русия в Г-7 беше издигнат от френския президент Еманюел Макрон и Тръмп, само че Меркел и английският министър председател Борис Джонсън се опълчиха на тази самодейност.
Същевременно Владимир Путин означи, Русия счита всевъзможни контакти със страните от Г-7 за потребни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР