Германският канцлер Ангела Меркел смята, че нейната страна ще губи

...
Германският канцлер Ангела Меркел смята, че нейната страна ще губи
Коментари Харесай

Проваленият план за тол система ще коства на Германия до 500 млн. евро на година

Германският канцлер Ангела Меркел счита, че нейната страна ще губи стотици милиони евро на година поради решението на съда на Европейски Съюз, който блокира плануваното въвеждане в страната на тол система, съобщи ДПА.

На Германия в този момент няма да й доближават сред 350 милиона и 500 милиона евро на година, съобщи Меркел ден след решението на съда на Европейски Съюз. Канцлерът напомни, че тези пари са щели да бъдат вложени в транспортната инфраструктура.

Меркел сподели, че държавното управление е вярвало до края, че схемата за тол такси е законна, и отбрани изхарчените за плана суми, преди да бъде взето правосъдното решение. Правителството приключи договорите с две компании, предопределени да оказват помощ в ръководството на схемата, откакто проектите за въвеждането й бяха блокирани от Европейски Съюз заради съображения за дискриминация.

Във вторник Съдът на Европейски Съюз постанови, че икономическото задължение от схемата ще пада върху плещите единствено на водачи на транспортни средства, регистрирани в други страни от Европейски Съюз. Съгласно схемата всички водачи трябваше да заплащат такса, само че немските щяха да бъдат изцяло обезщетени под формата на понижаване на налога върху колите им.

Тол системата трябваше да бъде въведена през октомври 2020 година Политици в този момент дебатират за нейна опция. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР