Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с руския президент

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с руския президент
Коментари Харесай

Северен поток 2 ще бъде основна тема на разговора между Путин и Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с съветския президент Владимир Путин в събота. Срещата ще се състои в държавния замък Месеберг наоколо до немската столица Берлин.

Централна тематика на диалога ще бъде построяването на газопровода „ Северен поток 2″ Според американския президент Доналд Тръмп газопроводът „ Северен поток “ 2 е „ отблъскващ “ и ще усили зависимостта на Германия от Русия. Двамата водачи ще обсъдят още военните дейности в Сирия и Източна Украйна. Последната среща сред Ангела Меркел и Владимир Путин беше в Сочи през май. Тогава немският канцлер изрази готовността си за разговор с Русия. Отношенията сред Русия и западните страни, в това число и Германия, са напрегнати по редица въпроси, измежду които анексирането на Крим и рецесията в Източна Украйна.

Според в. Ню Йорк Таймс срещата тази събота би трябвало да се преглежда и по отношение на нарасналите търговски мита за алуминия и стоманата от страна на американския президент Доналд Тръмп. Анализатори предвиждат, че Путин и Меркел ще търсят съдействие, с цел да отговорят дружно на решението на Тръмп.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР