Германският канцлер Ангела Меркел ще продължи да се опитва да

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще продължи да се опитва да
Коментари Харесай

Германия: Меркел се стреми към честен и конструктивен диалог с Русия и Путин

Германският канцлер Ангела Меркел ще продължи да се пробва да откри почтен и градивен разговор с Русия и персонално с съветския президент Владимир Путин, макар съществуващите разлики. Това съобщи в петък на брифинг в Берлин формалният представител на кабинета на Германия Стефан Сейберт, представен от ТАСС.

" Канцлерът постоянно е бил и ще бъде подобен човек, който търси градивни връзки , разговор с Русия и персонално с президента Путин ", изясни той и добави, че разговорът " би трябвало да бъде почтен ".

В същото време Сейберт прикани да не се съпоставя актуалното положение на връзките с Москва с времето на Студената войник а. " Би било неправилно да се вършат паралели със Студената война или със западните връзки с някогашния Съветски съюз. Трябва да работим в тази обстановка, в политическия пейзаж, в който се намираме сега. "

Меркел , изказвайки по-рано се на конгрес, проведен от фондация " Конрад Аденауер ", съобщи, че Германия има намерение да даде " нов подтик " на връзките с Русия по време на председателството на Европейски Съюз. Според нея има " доста аргументи да се търсят положителни връзки с Русия ".

В същото време Меркел съобщи, че до момента в който няма прогрес в минския развой, " ще е належащо да се придържаме към глобите " против Москва .

Междувременно, Германия ще стартира процедура за наказания на Европейски Съюз против лица и организации, виновни за хакерска офанзива против Бундестага през 2015 година, разяснява на брифинг в Берлин представителката на немското външно министерство Мария Адебар.

" Ние ще се застъпим за приемането на лист на лицата, които са обект на санкционния режим на Европейски Съюз. Той съществува от май 2019 година и към момента не се ползва. Ние имаме намерение да заявяваме лица и този режим на наказания ни разрешава да замразим техните активи, да наложим ограничавания за влизане в Европейски Съюз във връзка с обособени лица и организации . Това е процедура, която стартира немското държавно управление ", разяснява Адебар.

Отговаряйки на въпроса за опцията за наказания против Русия по отношение на ликвидиране , осъществено предходната година в Берлинския квартал Тиргартен , представителят на Министерството на външните работи означи, че " Генералната прокуратура на Германия към момента не е завършила следствието " по този случай. " Така че би било нечиста сделка да се приказва за вероятни ограничения в този момент ", акцентира тя.

Адебар удостовери, че немското държавно управление прави оценка хакерската офанзива , в това число на фона на продължаващото следствие на убийството в Тиргартен и си резервира правото да предприеме спомагателни дейности .
 Германия привика посланика на Русия за хакерската атака по Бундестага
Германия привика посланика на Русия за хакерската атака по Бундестага

Заплаши с налагане на санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР