Германският канцлер Ангела Меркел се закани да изпълни целия си

...
Германският канцлер Ангела Меркел се закани да изпълни целия си
Коментари Харесай

Меркел: Ще управлявам 4 пълни години

Германският канцлер Ангела Меркел се закани да извърши целия си нов 4-годишен мандат. „ Аз работя с хора, които си съблюдават обещанията”, сподели тя по немската телевизия ZDF. В същото време ще продължи да извършва и функционалността ръководител на Християндемократическия съюз (ХДС).

През последните дни Меркел беше подложена на критика от съпартийците си, когато стана известно, че ХДС, в границите на съдружен контракт, ще се съгласи да даде Министерството на финансите на социалдемократите. Много християндемократи оцениха това като „ неуместна постъпка”.

Официално четвъртият мандат на Меркел, който би трябвало да продължи до 2021 година, ще стартира при положение, че социалдемократите одобря съдружното съглашение.

„ С Министерството на финансите се получи мъчително, от моя позиция е задоволително, защото при различен вид би ни се наложило да кажем: „ Ние се договорихме по съдружното съглашение, само че не успяхме да се договорим за разпределението на министерствата”. И това би било безотговорно”, сподели Меркел. Последните договаряния за сформиране на съдружен кабинет са траяли 12 часа, посочи немският канцлер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР