Германският канцлер Ангела Меркел се срещна днес с холандския премиер

...
Германският канцлер Ангела Меркел се срещна днес с холандския премиер
Коментари Харесай

Германия и Холандия обмениха идеи във връзка с борбата с климатичните промени

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна през днешния ден с холандския министър председател Марк Рюте и разиска с него политиката на Европейския съюз по отношение на климатичните промени, съобщи ДПА.

На срещата на двамата водачи Меркел сподели, че е склонна да поддържа предлагането на Холандия условията на Европейски Съюз за излъчванията на парникови газове да станат по-строги.

Според Меркел Германия доста елементарно може да се съгласи с предложение до 2030 година излъчванията да бъдат понижени с 55 % по отношение на стойностите от 1990 година Сегашната цел на Европейски Съюз е излъчванията да бъдат понижени с 40 % до 2030 година

Холандия одобри през юни национално съглашение за понижаване на излъчванията на парникови газове с 49 % до 2030 година, напомня ДПА.

И Германия, и Холандия са надалеч от реализиране на поставените цели, отбелязва организацията. Германия съумя да понижи излъчванията с 32 %, само че няма да може да ги понижи с 40 % до идната година, каквото бе желанието на немските управляващи. Холандия през 2017 година съумя да понижи излъчванията си единствено с 13 %.

Меркел означи, че предложенията за въвеждане на по-строги правила в областта на битката с климатичните промени би трябвало да бъдат разисквани с останалите европейски сътрудници.

Тя сподели, че Германия има за цел до 2050 година да стане климатично неутрална. Признавайки, че да се обезпечи поддръжката на всички страни от Европейски Съюз е предизвикателство, канцлерката посочи, че ще е доста значимо това да се трансформира в цел на целия съюз, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР