Германският канцлер Ангела Меркел призова за общ отпор срещу продажните

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова за общ отпор срещу продажните
Коментари Харесай

Меркел: Да се противопоставим на продажните политици

Германският канцлер Ангела Меркел прикани за общ отпор против продажните политици.

Европейските политици би трябвало да се опълчват на " теченията, които желаят да унищожат Европа ", в това число и на " политиците, които се продават ", сподели Ангела Меркел, представена от " Фигаро ".

Така тя разяснява абсурда със " случая на Ибиса " който принуди водача на австрийския последна десница Хайнц-Кристиан Щрахе да подаде оставка от поста на заместник-канцлер.

" Ние сме изправени пред течения... които желаят да унищожат Европа на нашите полезности и ние би трябвало изрично да се съпротивляваме ", съобщи канцлерът на конференция в Загреб преди съвещание на Европейската национална партия (ЕНП).

Форумът се организира седмица преди изборите за Европейски парламент. Докато крайнодесните партии отхвърлят полезности като отбраната на малцинствата и отбраната на главните права, " политиците, които се продават, имат въздействие и ние би трябвало да действаме уверено против всичко това ", добави Меркел.

Речта на Меркел следва апелите на няколко немски политици, които желаят от гласоподавателите да не следват отровата на Австрия, която издигна на власт извънредно десни фигури. " На такива хора не би трябвало да се разрешава да упражняват никаква отговорност в Европа, " сподели Анегрет Крамп-Карренбауер, която е правоприемник на Меркел в ХДС.

Австрийският канцлер на консерваторите Себастиан Курц също е " виновен " за това, че е поканил партията на Хайнц-Кристиан Щрахе да се причисли към държавното управление, съобщи външният министър Хайко Маас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР