Германският канцлер Ангела Меркел призова страните от ЕС да говорят

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова страните от ЕС да говорят
Коментари Харесай

Меркел поиска обща европейска позиция за "Хуауей"

Германският канцлер Ангела Меркел прикани страните от Европейски Съюз да приказват като една в връзките си с Китай, като предизвести, че би било „ пагубно “ всеки да върви самичък в миг на напрежение с азиатския колос във връзка с технологиите и правата на индивида. " Една от най-големите рискове, която виждам, е, че всеки в Европа има своя лична политика с Китай и в последна сметка изпращаме изцяло разнообразни сигнали ", сподели Меркел в тирада пред немските депутати. " Това не би било пагубно за Китай, само че ще бъде пагубно за нас в Европа ", добави тя.

Европейски Съюз би трябвало да одобри обща тактика за развиване на 5G мобилни мрежи от ново потомство, съобщи Меркел на фона на опасенията, че китайският софтуерен колос " Хуауей " може да бъде употребен от Пекин като инструмент за шпиониране. Досега Германия се опълчи на натиска от страна на Съединени американски щати да изключи компанията от присъединяване в процеса на наддаване за своята 5G мрежа, настоявайки тя да сложи строги условия за сигурност. Това провокира и дискусия сред някои от министрите на Меркел и американския дипломат в Германия. Критиците обаче упрекнаха Берлин, че се пробва да умилостиви Китай, най-големия си търговски сътрудник, и да сложи икономическите ползи преди всичко. " Хуауей " изрично отхвърля обвиняванията за шпионаж.

" Безспорно е, че имаме потребност от високи стандарти за сигурност за развиването на 5G мрежи ", счита Ангела Меркел. " Но ние също би трябвало да обсъдим това с други европейски страни и да се опитаме да измислим „ европейски решения “, добави тя. Точно както блокът има централизирана организация, която обработва утвърждения за медикаменти за целия Европейски Съюз, може да има и организация на Европейски Съюз за „ узаконяване на 5G “, предложи Меркел. Всички телекомуникационни оператори в Германия, която има тесни търговски връзки с Китай, са клиенти на " Хуауей ", като наскоро те предизвестиха, че възбраната би забавила стартирането на мобилните 5G мрежи.

Обръщайки се към последните разкрития за китайското малтретиране на уйгури в лагерите за задържане в Синцзян, Меркел съобщи, че е вярно да бъдат подложени на критика разкритите несгоди. Тя повтори апелите представители на Организация на обединените нации да получат достъп до района. Канцлерката също похвали жителите на Хонконг за " изложение на мнението си " на локалните избори предходната неделя, където претендентите за народна власт означиха изразителна победа против Пекин. " Добър знак е, че изборите в Хонконг се организираха спокойно “, сподели Меркел.

ПРИЗИВ

Запазването на НАТО е от оптималната значимост за Германия, съобщи немският канцлер, откакто по-рано френският президент Еманюел Макрон разгласи „ мозъчната гибел “ на пакта. " Запазването на НАТО през днешния ден е даже по-важно за нашите лични ползи, в сравнение с по време на Студената война – или най-малко толкоз значимо ", сподели Меркел пред депутати в Народното събрание. „ Защото, както сподели и външният министър Хайко Маас, Европа сега не може да се пази сама “, акцентира канцлерката. Тя добави, че Берлин ще покрие условието да отделя 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защитата след 2030 година

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР