Германският канцлер Ангела Меркел призова съгражданите си да не планират

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова съгражданите си да не планират
Коментари Харесай

В Германия: Забравете за ски в Италия, Швейцария и Австрия

Германският канцлер Ангела Меркел прикани съгражданите си да не възнамеряват ски почивки в Италия, Швейцария и Австрия тази година, а предложи да се посещават единствено немските Алпи за задачата, съобщи Ройтерс.

Тя също по този начин прикани да се лимитират обществените контакти, защото заразяванията с ковид доближават до втори пик на всички места в Европа. По-рано тази седмица дневните случаи на ковид в най-голямата европейска стопанска система се усилиха над 10 000 за първи път от началото на пандемията.

В същото време алпийските курорти вземат всички вероятни ограничения, с цел да подсигуряват на посетителите си сигурност. Така да вземем за пример заведенията за хранене по пистите в Австрия няма да обслужват правостоящи клиенти, а само такива, за които е планувано седящо място, с цел да се обезпечи отдалеченост. „ Препълнените питейни заведения, в които скиори танцуват по масите очевидно ще бъдат просто отдалечен спомен от предишното този сезон “, се споделя в обзорен материал на Евронюз. В Италия се вкара система за изчакване пред лифтовете, която също ще подсигурява разстояние сред изчакващите. Там ще се ревизира и температурата на всеки влизащ в бар или ресторант. В тиролския курорт Ишгл ще се дават PCR проби в хотелите, както и в мобилни здравни станции на пистата.

Призовават се всички клиенти да вършат своите хотелски резервации и да купуват карти за пистите онлайн, с цел да се съкратят опашките и скупчването на хора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР