Германският канцлер Ангела Меркел призова по повод Международния ден срещу

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова по повод Международния ден срещу
Коментари Харесай

Меркел помоли гражданите никога да не приемат насилие над жени

Германският канцлер Ангела Меркел прикани във връзка Международния ден против насилието над дамите - 25 ноември, да не се отклонява вниманието от казуса и акцентира, че „ всеки случай споделя ужасна история и постоянно отразява драма “. Меркел помоли жителите в никакъв случай да не одобряват принуждение над дами.

"Моля всички да се намесят, при опасност или забележими дейности ", сподели тя в седмичния си видеоподкаст. „ Извършителите би трябвало да знаят, че ще бъдат осъдени, а засегнатите би трябвало да знаят къде да получат поддръжка “, добави тя.

В Германия има към 350 приюта и профилирани домове, които оферират отбрана на жертвите на домашно принуждение. Федералното държавно управление работи в интернационален проект, с цел да подсигурява, че насилието против дами се предотвратява и че засегнатите са предпазени. Меркел акцентира, че това е използвано освен в Международния ден против насилието над дами: „ Не единствено идната сряда, само че постоянно и на всички места, ние в никакъв случай не би трябвало да отклоняваме взор, когато момиче или жена е застрашена или е обект на принуждение ".

Меркел обърна внимание на "несправедливостта и страданията ", на които девойките и дамите са подложени всеки ден по целия свят, да вземем за пример в многото спорове и войнствени борби, само че също по този начин и в Германия, където всяка трета жена страда най-малко един път в живота си от физическо или полово принуждение. „ Статистически на всеки 45 минути една жена е атакувана или ранена от настоящия си или някогашен сътрудник “, споделя Меркел, наричайки тези данни „ опустошителни “.

През последните месеци се оповестява в няколко федерални провинции, че приютите за дами са получили доста повече апели за помощ от дами, търсещи протекция, от началото на рецесията. Следователно, съвсем на никое място няма свободни места. Експертите допускат, че физическата непосредственост ще изостри съществуващото напрежение заради рестриктивните мерки за контакт, оповестява "Дойче Веле ".

От друга страна, федералното държавно управление ще влага 120 милиона евро през идващите четири години, с цел да разшири мрежата от консултативни центрове и приюти за дами. "Ангажиментът на държавното управление не се лимитира единствено до обстановката в нашата страна. Ние също по този начин работим в интернационален проект за попречване и битка с насилието против дами и им предлагаме отбрана и поддръжка ", добави тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР