Германският канцлер Ангела Меркел призова по-млади членове на нейната партия

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова по-млади членове на нейната партия
Коментари Харесай

Меркел иска по-млади министри в кабинета

Германският канцлер Ангела Меркел прикани по-млади членове на нейната партия да заемат министерски постове в нейния нов кабинет. Пред немска телевизия канцлерът сподели: „ Трябва да сме сигурни, че се обмислят освен хора над 60-те години, само че и по-млади “

Тя също по този начин отбрани " мъчителните " отстъпки, направени във връзка с социалдемократите (СДП), с цел да подпишат съдружно съглашение.

Сделката пристигна след траяли месеци разногласия вследствие на неубедителните резултати от изборите.

Все още обаче съглашението сред консерватори и социалдемократи би трябвало да бъде утвърдено от 460-те хиляди членове на СДП, като резултатът ще бъде явен през март.

В петък водачът на СДП Мартин Шулц се отхвърли от проектите си да бъде външен министър в новото държавно управление, заявявайки, че не желае спор за неговата роля да заплаши новата коалиция.

" Сега би трябвало да покажем, че можем да стартираме с нов тим ", сподели Меркел. Християндемократическият съюз (ХДС) има да запълни шест министерски поста.

Някои среди от консервативния блок ХДС/ХСС не са доста удовлетворени от това, че основният пост на финансовия министър отива при социалдемократите, заради безпокойствие, че финансовата дисциплинираност на предходния финансов министър Волфганг Шойбле може да отиде в историята. Но Меркел се пробва да убеди своите критици в правилността на това решение. Искам да кажа, че ние определихме политиките и финансовият министър не може просто да прави каквото му харесва. “

Социалдемократите са сериозни във връзка с наричаното от тях „ насилствени строги ограничавания “, наложени на страните от Южна Европа като Гърция от Волфганг Шойбле и споделиха по време на предизборната акция, че те ще подтикват вложенията.

В неделя Олаф Шолц от социалдемократите, за който се чака да стане немски финансов министър, сподели, че Германия не би трябвало да споделя на другите европейски страни по какъв начин да управляват стопанските системи си и че са били направени неточности. Но Шолц също по този начин сподели, че СПД ще продължи уравновесената бюджетна политика на Шойбле. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР