Германският канцлер Ангела Меркел призова отново сънародниците си да ограничат

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова отново сънародниците си да ограничат
Коментари Харесай

Меркел към германците: Ако всеки общува само с близките си и не пътува, ще се справим

Германският канцлер Ангела Меркел прикани още веднъж сънародниците си да лимитират обществените си контакти и да сведат до най-малко пътуванията си заради продължаващото нарастване на броя на заразяванията с ковид, съобщи Ройтерс.

Ако германците понижат контактите си, " всички ние дружно ще се оправим с голямото предизвикателство, което този вирус съставлява ", съобщи тя в седмичното си видеообръщение.

" Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да не допуснем вирусът да се популяризира безотговорно. Ако всеки от нас за известно време доста понижи контактите си с хора отвън фамилния си кръг, ще успеем да променим наклонността . Именно в това се показва и апелът ми - намалете броя на срещите си, било то срещи вкъщи или отвън дома ", съобщи канцлерът.

Меркел прикани сънародниците си " да се откажат от пътуванията, в случай че те не са наложителни ". " Ако има опция, оставайте си вкъщи, оставайте си в своето обитаемо място ", сподели тя.

Макар Германия да не е толкоз тежко наранена от вируса, колкото множеството други европейски страни, дневните нови случаи на ковид порастват и тази седмица те за пръв път надвишиха 10 000, отбелязва Ройтерс. Днес общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията надвиши 10 000.

Като мярка против настъплението на болестта Германия предизвести жителите си да не подхващат пътувания към ски курортите в Австрия, Италия и Швейцария .

В сряда немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан стана следващият прочут политик, дал позитивен тест за вируса.

От през днешния ден Германия вкарва ограничения по отношение на идващите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен , заяви Министерството на външните работи. Трите области бяха добавени в " Списъка на рисковите области " на института " Робърт Кох ", в който към този момент участват и областите Благоевград и Търговище.

За всички, които идват в Германия от тези райони и през последните 14 дни са имали престой в рискова област, би трябвало да показват негативен PCR тест за COVID-19. Той може да бъде изработен отвън Германия, само че в границите на 48 часа преди влизане в страната
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР