Германският канцлер Ангела Меркел призова днес страните членки на Европейския

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова днес страните членки на Европейския
Коментари Харесай

Меркел призова за обща тактика на страните от ЕС към Китай, а САЩ са шокирани от Германия заради Хуауей

Германският канцлер Ангела Меркел прикани през днешния ден страните членки на Европейския съюз да имат единна политика във връзка с Китай, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Една от най-големите рискове, които виждам, е, че всеки в Европа води лична политика във връзка с Китай и че, в последна сметка, изпращаме напълно разнообразни сигнали. Това няма да е пагубно за Китай, а за нас в Европа ", сподели Меркел в немския парламент.

Германският канцлер прикани европейските си съдружници да изготвят обща тактика за мобилната мрежа от пето потомство на фона на съмненията, че международният номер две в бранша, китайската компания Хуауей, е подозирана в шпионаж в интерес на китайското държавно управление.

Германия, за която се счита, че демонстрира избрана отзивчивост към Китай - неин главен търговски сътрудник, до момента се опълчва на американския напън да изключи Хуауей от процеса по създаване на немската 5G мрежа, отбелязва Франс прес.

" Не оспорваме обстоятелството, че имаме потребност от нараснали критерии за сигурност при основаването на 5G мрежата. Трябва обаче да обсъдим това с останалите европейски страни ", с цел да намерим " европейски решения ", сподели Меркел, която даде концепция за основаването на европейска организация за " узаконяване на 5G " .

Меркел акцентира, че е значимо нарушаванията на човешките права в Китай, като да вземем за пример насилието против стачкуващи в Хонконг и вкарването на над един милион мюсюлмани в " лагери за превъзпитание ", да бъдат подложени на критика.

Китай е напълно друга система, " не знам дали отговорът на конкуренция сред разнообразни системи - станахме очевидци на това по времето на Студената война - може да е изолацията ", посочи канцлерът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР