Германският канцлер Ангела Меркел призна, че има конфронтации с френския

...
Германският канцлер Ангела Меркел призна, че има конфронтации с френския
Коментари Харесай

Меркел призна, че има "конфронтации" с Макрон, той ги нарече "плодотворни"

Германският канцлер Ангела Меркел призна, че има " борби " с френския президент Еманюел Макрон, съобщи Франс прес.

" Разбира се, имаме конфликти ", споделя Меркел в оповестено изявление за в. " Зюддойче цайтунг " и прибавя, че " има разлики в манталитета " сред нея и френския президент и разлики в метода, по който двамата възприемат функциите си.
Франция и Германия са безапелационни: Предоговаряне на съглашението за брекзит не може да има Позицията им е единомислеща и беше доказана през днешния ден в Париж от немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон
През последните месеци двамата имаха редица различия, вариращи от замразяването на оръжейните продажби за Саудитска Арабия, за което Германия взе решение след убийството на журналиста Джамал Хашоги, до бъдещето на Европейски Съюз, през Брекзит и дадените на Англия отсрочвания.

Меркел обаче акцентира в изявлението постигнатия " голям прогрес " с помощта на френско-германския тандем, по-специално напредъка в защитата.

" Решихме дружно да разработим военен аероплан и танк. Това, че разчитаме повече едни на други в политиката на защитата е знак на доверие ", акцентира Меркел.
Франция и Германия подписаха контракта за тясно съдействие (ВИДЕО) Той е стъпка към основаването на европейска войска, съобщи Ангела Меркел
През януари двамата водачи също по този начин подписаха Аахенския контракт за френско-германската интеграция и съдействие, написа Българска телеграфна агенция.

„ С Ангела Меркел имаме плодотворна конфронтация”, съобщи от своя страна Еманюел Макрон след оповестеното изявление с Меркел.

" Трябва да приемем моментните различия, да приемем това, че не сме изцяло съгласни за всичко, с цел да изградим компромис с Германия и да можем да напредваме ", сподели Макрон на конференция в Елисейския замък.

" Не мога да допускам нито в стерилната борба, нито в стерилното съгласие, имам вяра в плодотворната борба. Тоест човек предлага, тества колегата и двамата се пробва дружно да реализират компромис ", добави Макрон.

" Онова, което се чака от Франция в Европа, е да каже какви са нейните упоритости и след това да построи компромис с Германия, с цел да може да напредваме. Това е нашата история, това е сърцето на нашата връзка ", заключи Макрон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР