Германският канцлер Ангела Меркел пристига в София днес по покана

...
Германският канцлер Ангела Меркел пристига в София днес по покана
Коментари Харесай

Канцлерът Ангела Меркел идва в София днес

Германският канцлер Ангела Меркел идва в София през днешния ден по покана на премиера Бойко Борисов.

Часове преди визитата програмата не е публично известна, само че се чака Меркел и Борисов да създадат взаимно изказване след диалозите, каквато е международната процедура, означават няколко български издания.

" За Борисов появяването на Ангела Меркел в София безспорно е от огромно значение като жест персонално към него и към страната, само че главните й цели по време на визитата ще са свързани с проблемите, създавали рецесии в Европейски Съюз през последните години: Брекзит, мигрантите и бежанците, битката против тероризма, разлома сред Западна и Източна Европа и изтънелия бюджет на Европейски Съюз. Важни ще са обаче и балканските съседи на България и то освен Западните Балкани, а и Турция на фона на известията от дипломатически източници в сряда, че в София може да се провежда среща на високо ниво сред съюза и Турция, разяснява през вчерашния ден " Дойче веле ".

Меркел идва в София след основната й среща с френския президент Еманюел Макрон и единствено ден преди решаващото гласоподаване в партията на социалдемократите в Германия дали да бъде образувано ново държавно управление с нейния Християндемократически съюз (ХДС) и сътрудниците й от Християнсоциалния съюз (ХСС).

Ако членовете на партията гласоподават с " не ", това може да подтикне немския канцлер да опита да сформира държавно управление на малцинството или да свика нови избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР