Германският канцлер Ангела Меркел пристига днес в Япония на двудневна

...
Германският канцлер Ангела Меркел пристига днес в Япония на двудневна
Коментари Харесай

Ангела Меркел отива днес на посещение в Япония

Германският канцлер Ангела Меркел идва през днешния ден в Япония на двудневна аудиенция, по време на която ще се срещне с премиера Шиндзо Абе, с император Акихито, с японски студенти и бизнес водачи, заяви ДПА.

По информация на немски държавни източници, Меркел и Абе ще обсъдят през днешния ден протекционистичните политики на Съединени американски щати и ще бележит тесните връзки сред Берлин и Токио. Те ще обсъдят евентуално и въпроси от общ интерес като цифровизацията, демографските промени и устойчивата сила.

Петото й посещаване в Япония като канцлер настава единствено три дни след влизането в действие на съглашението за свободна търговия сред Япония и Европейския съюз.

Утре е срещата с Акихито, който ще абдикира на 30 април в интерес на сина си. Тя ще се срещне и с престолонаследника Нарухито, съобщи Българска телеграфна агенция.

Меркел пътува с бизнес делегация. Търговският стокообмен сред двете страни е 42,5 милиарда евро. Япония е вторият по величина на стокообмена търговски сътрудник на Германия в района след Китай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР