Германският канцлер Ангела Меркел приключи вчера първия кръг от проучвателните

...
Германският канцлер Ангела Меркел приключи вчера първия кръг от проучвателните
Коментари Харесай

Приключи първият кръг от проучвателните разговори за сключване на тристранна коалиция в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел завърши през вчерашния ден първия кръг от проучвателните диалози за сформиране на нова държавна коалиция в позитивен звук, само че партиите дадоха знак, че следва тежка битка за образуване на първия в досегашната политическа процедура на страната тристранен съюз за ръководство, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ако партии, които са толкоз разнообразни, пробват да работят дружно, то това е в същото време мощен сигнал, що се отнася до превъзмогването на разделянето в обществото ", сподели Петер Таубер, общоприет секретар на Християндемократическия съюз (ХСС) на Меркел. Преди това канцлерът председателстваше диалозите с представители на " сестринската " й партия Християнсоциален съюз (ХСС), демократичната Свободна демократическа партия (СвДП) и клонящата вляво партия " Зелени ".

Лидерът на " Зелените " Михаел Келер окачестви първите контакти като " добър и градивен диалог ". Но сходно на генералния секретар на ХСС Андреас Шойер екологът акцентира, че има да се извърви още дълъг път до сключването на съдружно съглашение.

Трите партии ще би трябвало да изгладят разликите си, преди да се заемат с не по-малко сложната задача за систематизиране на министерските постове. Вече е налице спор сред блока ХДС/ХСС и Св Директива за птиците поради креслото на финансовия министър, откакто водачът на либералите Кристиан Линднер настоя той да не остава за консерваторите, означи ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР