Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че не трябва да се

...
Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че не трябва да се
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Дистанцията между хората да остане задължителна

Германският канцлер Ангела Меркел предизвести, че не би трябвало да се бърза с разхлабването на противоепидемичните ограничения, признати против ковид. Тя настоя да остане в действие наложителното съблюдаване на отдалеченост, написа „ Тагесшау ”, представен от БГНЕС.
След заседание с ръководителите на държавните управления на провинциите, Меркел акцентира, че би трябвало да продължат да бъдат внимателни във връзка с корона рецесията, а спазването на отдалеченост да стане наложително. " Ако остане единствено рекомендация, която доста хора не съблюдават, това към този момент се трансформира в опасност за останалите ", съобщи немският политик. Тя разкритикува настояването на премиера на Тюрингия Бодо Рамелоу, който изиска в допълнение облекчение на рестриктивните мерки, като съобщи, че дистанцията би трябвало да бъде наложителна, защото дава сигурност на хората.
Според Меркел, Германия към момента се намира при започване на пандемията, защото няма нито ваксина, нито лекарство против ковид. „ Много съм съгласна, че всеки би трябвало да работи в границите на своите отговорности ", сподели тя, като се базира на другите темпове за облекчение на рестриктивните мерки в другите федерални провинции. „ Но това значи също, че за мен като канцлер и за цялото федерално държавно управление е значимо да имаме единодушие по съществени въпроси ”, акцентира тя.
Федералното държавно управление и провинциите удължиха действието на общата защитна рамка. Тя планува минимално разстояние от 1,5 метра сред хората, носенето на маска денем и блокиране на дадена провинция при повече от 50 нови инфекции на 100 000 поданици в границите на седем дни. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР