Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че Huawei и китайската държава

...
Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че Huawei и китайската държава
Коментари Харесай

Меркел поиска от Huawei гаранции за сигурността на данните




Германският канцлер Ангела Меркел предизвести, че Huawei и китайската страна би трябвало да дават солидни гаранции за целостта на данните, събирани в Германия, преди на доставчика да бъде позволено да взе участие в построяването на 5G мрежи в страната, заяви Reuters.

В речта на Меркел по време на публично посещаване в Япония, тя съобщи, че е било значимо за немските управляващи да „ ангажират Китай и Huawei, които да подсигуряват, че няма да има прекачване на данни към страната “.

Коментарът на канцлера идва в миг, в който немски медии разкриха, че управляващите обмислят промени в законодателството и в него да се наложат правила, неизпълними от Huawei. Политиците са по-склонни на такива дейности, до момента в който операторите са разтревожени и мненията им са по-сдържани. Наскоро вътрешен отчет на Deutsche Telekom сподели, че внедряването на 5G в Европа ще се забави с най-малко 2 години, в случай че бъде въведена възбрана на продуктите на китайската компания.

Новият началник на Vodafone Group Ник Рийд направи сходно изказване при представянето на последните финансови резултати на телеком групата, която оперира мрежа и в Германия, като уточни значимото значение на Huawei в екосистемата. Официалната позиция на Германия от ноември 2018 година гласи, че няма правно съображение за възбрана на определение снабдители на мрежово съоръжение.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР