Германският канцлер Ангела Меркел, отговаряйки на нападките на американския президент

...
Германският канцлер Ангела Меркел, отговаряйки на нападките на американския президент
Коментари Харесай

Меркел се озъби на Тръмп, Германия била независима от Русия

Германският канцлер Ангела Меркел, отговаряйки на нападките на американския президент Доналд Тръмп за това, че Германия е " заложник на Русия ", акцентира при идването си на срещата на върха на страните членки на НАТО в Брюксел, че страната ѝ е изцяло самостоятелна от Москва и се управлява от свои лични политики и решения.

Според Меркел Германия понастоящем е самостоятелна страна , за разлика от Източна Германия от времената на Студената война, в която тя е отраснала и която тогава беше следена от Съветския съюз.

 Тръмп изригна: Германия е заложник на Русия
Тръмп изригна: Германия е заложник на Русия

" Неуместно " и " непочтено " било Европа да харчи прекомерно малко за защита

" Много съм щастлива, че през днешния ден сме обединени в независимост, Федерална република Германия. Заради това можем да кажем, че можем да организираме наши самостоятелни политики и да вземаме самостоятелни решения. Това е доста добре, изключително за хората в Източна Германия ", акцентира Меркел.

Канцлерката също по този начин разяснява, че Германия " прави доста " за НАТО , макар обвиняванията на Тръмп, че Европа не заплаща задоволително за защитата си.

" Германия е вторият максимален снабдител на бойци, най-голямата част от нашия боен потенциал се предлага на НАТО и до през днешния ден имаме мощен ангажимент към Афганистан. С това ние също по този начин пазиме ползите на Съединени американски щати ", добави тя и увери, че страната ѝ желае да усили военните си разноски, според съглашението на страните от НАТО в Уелс през 2014 година

 Германия отговори на Тръмп: Имаме проблеми с Русия
Германия отговори на Тръмп: Имаме проблеми с Русия

Германия не била заложник на политиката на Русия

" До 2028 година ние ще увеличим разноските си с 28 на 100 спрямо 2014 година Като се имат поради тези обстоятелства, аз решително се причислявам към тази среща ", посочи още Меркел.

По-рано през днешния ден, по време на работна закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Тръмп акцентира, че Русия ще управлява 70 % от територията на Германия , откакто газопроводът " Северен поток-2 " бъде издигнат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР