Германският канцлер Ангела Меркел очаква сложни дискусии с руския президент

...
Германският канцлер Ангела Меркел очаква сложни дискусии с руския президент
Коментари Харесай

Меркел очаква сложни разговори с Путин

Германският канцлер Ангела Меркел чака комплицирани полемики с съветския президент Владимир Путин за Сирия и Украйна на утрешната им среща в Берлин, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

"Ще има несъгласия, несъмнено, само че ще има и въпроси, върху които бихме могли да помислим, тъй че да дадем подтик и подобрим друстранното ни или интернационално съдействие ", съобщи канцлерката на конференция във връзка днешното посещаване в немската столица на черногорския министър председател Душко Маркович. "Проблемите, които ни тревожат - от Украйна до Сирия, минавайки през съдействието, в това число икономическото - са толкоз доста, че имаме учредения да сме в непрестанен разговор ", означи Меркел и акцентира, че съответни резултати от утрешната среща не могат да се чакат.

Диалогът с Русия е значим за търсенето на решения на международните рецесии, само че утрешната среща с Владимир Путин надали ще даде незабавно съответни резултати. Това е работна среща, сподели канцлерката, представена от ТАСС. Германия и Франция са гаранти на мирния развой в Украйна, който през днешния ден наподобява е в мъртва точка. Киев и Западът упрекват Русия във военна поддръжка за сепаратистите в Източна Украйна, което Москва отхвърля. Берлин играе второстепенна роля в обединението против групировката "Ислямска страна " в Сирия, само че поддържа тесни връзки с останалите фактори в региона като Турция или иракските кюрди. Освен това Германия даде заслон на стотици хиляди сирийски бежанци, напомня Агенция Франс Прес.

Канцлерката през днешния ден разяснява допустимо привикване в Турция на среща на върха за Сирия с Путин, френския президент Еманюел Макрон и турския им сътрудник Ердоган. Тази среща би трябвало да е добре готова, заради което не е избрана дата, означи тя, откакто Турция заяви, че е набелязала дата - 7 септември. Очаква се Меркел и Путин да се срещнат на следващия ден към 18 часа локално време (16 ч. по Гринуич) в двореца Мезеберг - държавна резиденция на 70 км северно от Берлин. Двамата водачи ще създадат изказвания преди началото на диалозите, показва Ройтерс. След срещата публично изказване не се планува.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР