Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че състоянието на германската армия

...
Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че състоянието на германската армия
Коментари Харесай

Меркел зове за по-големи военни разходи, социалистите пък искат по-ниски данъци

Германският канцлер Ангела Меркел разгласи, че положението на немската войска не било приемливо и прикани за увеличение на военните разноски за справяне с проблемите в армията, оповестява " Ройтерс ".

Коментарите на Меркел бяха направени в подтекста на разширяващия се спор със Социалдемократическата партия , младшите сътрудници в съдружното държавно управление, по отношение на военните разноски, като лявоцентристката групировка поддържа ограничения за понижаване на налозите и вложенията в цифровизацията .

Лидерката на консерваторите е споделила пред съпартийците си от Християндемократическата партия (ХДС) на събитие в Берлин, че бил явен острият дефицит на финансиране в немската войска .

 Германия има единствено четири изтребителя в бойна подготвеност
Германия има единствено четири изтребителя в бойна подготвеност

Общо страната има 128 изтребителя " Юрофайтър "

" Що се отнася до Бундесвера (германските въоръжени сили), би трябвало да реализираме прогрес ", настояла тя и допълнила: " Със сигурност няма да станем по-добри с по-малко пари . "

Критични отчети на военното министерство и на Бундестага през тази година демонстрираха, че изчезнали аварийни елементи и недостатъци в качеството са понижили бойната подготвеност на немските подводници, военните самолети и други съществени оръжейни системи след години на намаляващи разноски след края на Студената война.

Финансовият министър Олаф Шолц, който е социалдемократ, през предходната седмица си навлече гнева на консервативния министър на защитата Урсула фон дер Лайен с проект, според който военните разноски ще набъбнат през 2019 година като % от брутния вътрешен артикул, само че по-късно ще спаднат .

Фон дер Лайен и консервативният министър на развиването възразиха документално против по-дългосрочните бюджетни проекти на Шолц, изтъквайки, че те нарушават съдружния контракт, подписан от двата политически блока през февруари.

По думите на Меркел, актуалното ниво на военните разноски на най-голямата стопанска система в Европа постоянно са предизвиквали въпроси за уговорката на Германия да извърши задачата на НАТО за отделянето на минимум 2% от Брутният вътрешен продукт за военни разноски.

" Много съм удовлетворена, че записахме в съдружното съглашение, че се усещаме задължени към тези цели от Уелс (през 2014 година на срещата на върха на НАТО) ", уточни Меркел, допълвайки: " Трябва да сложим картите на масата. "

Само няколко часа по-късно обаче Шолц посочи пред публицисти, че данъчните оценки на Германия демонстрират лимитирани благоприятни условия за спомагателни фискални разноски до 2022 година, а парите ще бъдат употребявани за понижаване на налозите върху приходите от 2019 година и увеличение на вложенията в цифровизацията с 2,4 милиарда евро през 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР