Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че дава 30-дневен срок на

...
Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че дава 30-дневен срок на
Коментари Харесай

Меркел дава на Борис Джонсън 30-дневен срок


Германският канцлер Ангела Меркел разгласи, че дава 30-дневен период на Англия да излезе с различно предложение на нежелания от британците защитен механизъм за ирландската граница .

Англия желае да реализира бърза договорка за " Брекзит ", само че " недемократичният " защитен механизъм за ирландската граница би трябвало да отпадне напълно, с цел да се предотврати излизането без договорка. Това разгласи министър председателят Борис Джонсън пред немския канцлер Ангела Меркел в сряда в Берлин, съобщи Ройтерс.

Припомняме, че защитният механизъм е наредба в съглашението, целяща да предотврати връщането на инспекциите на границата сред Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство, и Република Ирландия, която е член на Европейски Съюз.

Джонсън продължава да упорства Северна Ирландия да бъде отвън митническия съюз на Европейски Съюз и при " Брекзит " сред Англия и Ирландия да има твърда граница . Той е непреклонен в позицията си три години, откакто Обединеното кралство гласоподава за излизане от Европейския съюз и към момента не е ясно при какви условия това ще стане или дали в действителност втората по величина стопанска система в Европейски Съюз ще напусне общността, към която се причислява през 1973 година

Джонсън, гневен последовател на " Брекзит ", който преди месец пое поста министър-председател, е прекомерно самонадеян в убедеността си, че опасността от " Брекзит " " без договорка " ще убеди Меркел и френския президент Еманюел Макрон да одобряват неговите претенции даже и в последния миг единствено и единствено да се договорят.

" Има задоволително благоприятни условия да се реализира договорка ", разгласи Джонсън пред публицисти в Берлин. " Просто желая всички наши немски другари и немското държавно управление вярно да ни схванат, че ние във Англия желаеме договорка. " Изказването му прозвуча на фона на възгласи на протестиращи " Спрете " Брекзит "!
 Европейски Съюз отхвърля проекта на Борис Джонсън за ирландската граница
Европейски Съюз отхвърля проекта на Борис Джонсън за ирландската граница

Борис Джонсън не предложил " реалистични други възможности "

" Нуждаем се от унищожаване на " защитния механизъм ", акцентира Джонсън. " И в случай че успеем да го реализираме, аз съм безусловно сигурен, че можем да продължим дружно напред. "

До плануваното овакантяване на Англия остават малко повече от 10 седмици, а от Европейски Съюз неведнъж са заявявали, че няма да предоговарят Споразумението за отдръпване , реализирано от предшественика на Борис Джонсън - Тереза ​​Мей, и че твърдо ще стоят зад Ирландия, страна членка на Европейски Съюз.

Това е първата европейска совалка на Борис Джонсън като английски министър-председател, като още първоначално й той призна, че " в Европейски Съюз са отрицателно настроени към концепцията за унищожаване на защитния механизъм ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР