Германският канцлер Ангела Меркел обмисля възможността за преструктуриране на правителството,

...
Германският канцлер Ангела Меркел обмисля възможността за преструктуриране на правителството,
Коментари Харесай

Меркел готви преструктуриране на правителството

Германският канцлер Ангела Меркел обмисля опцията за преструктуриране на държавното управление, с цел да заздрави политическите си позиции и да си обезпечи опция да изкара до края четвъртия си мандат. Това заяви през днешния ден в. "Билд ", представен от ТАСС, базирайки се на източници от ръководещия Християндемократически съюз (ХДС).

През последните месеци в медиите се въртят спекулации, че Меркел може предварително да се отдръпна от канцлерския пост и да съобщи пълномощията си на настоящия водач на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер. Според "Билд " вероятността за този сюжет може да се ускори след изборите за Европейски парламент идната седмица, както и след изборите в три от федералните провинции, планувани за есента. Ако консерваторите изгубят гласове, то на канцлера ще се наложи да се опита да вдигне рейтинга посредством промени в държавното управление, показва изданието.

Според схемата, която се разисква в канцлерството, поста си в кабинета може да загуби отдавнашният помощник на Меркел и министър на стопанската система Петер Алтмайер. Вакантната служба може да бъде препоръчана на министъра на опазването на здравето Йенс Шпан, който е прочут с рецензиите си към политиката на канцлера. При измененията мястото си може да загуби и министърът на образованието Аня Карличек, която съгласно "Билд " не се употребява с престиж измежду научните кръгове.

За нейната служба се обмисля кандидатурата на ръководителят на канцлерската администрация Хелге Браун.

В края на 2018 година Меркел се отдръпна от председателския пост в ХДС, само че остана канцлер. Тя съобщи, че възнамерява да изкара до края четвъртия си мандат (до 2021 година) и по-късно да се откаже от политиката.
Крамп-Каренбауер е считана за политически правоприемник на Меркел. Мнозина обаче се съмняват дали, в случай че известността на канцлера продължи да спада, тя ще бъде подобаващ претендент за лидер на ХДС и държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР