Германският канцлер Ангела Меркел няма да подаде оставка заради провала

...
Германският канцлер Ангела Меркел няма да подаде оставка заради провала
Коментари Харесай

Меркел няма да подаде оставка заради провала за съставяне на кабинет

Германският канцлер Ангела Меркел няма да подаде оставка поради неуспеха за сформиране на държавно управление. Тя изясни, че би предпочела предварителни избори вместо да оглави кабинет на малцинството, оповестява Българска национална телевизия.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани всички политически партии в страната да премислят позициите си и да реализират компромис, тъй че да бъде допустимо сформиране на ново държавно управление, без да се стига до предварителни избори. Днес той ще организира съвещания с водачите на социалдемократическата партия, на Християнсоциалния съюз, на Свободната демократическа партия и на Зелените.

" По време на акцията аз непрекъснато споделях, че съм подготвена да послужвам на Германия още четири години. Сега опитът да се сформира държавно управление не беше сбъднат сполучливо, само че това не е причина да се откажа от моето заричане. Вижте, в случай че се насрочат нови избори, или бяха планувани, съгласно мен това нямаше да бъде, това, което гласоподавателите желаеха от нас. Но ние бихме го приели. Честно ще заявя, че не се опасявам от нищо ", сподели Меркел.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР