Германският канцлер Ангела Меркел не изключва възможността да поиска вот

...
Германският канцлер Ангела Меркел не изключва възможността да поиска вот
Коментари Харесай

Меркел може да поиска вот на доверие от Бундестага заради мигрантите

Германският канцлер Ангела Меркел не изключва опцията да изиска избор на доверие в Бундестага, в случай че политическата рецесия в Германия не завърши в неделя. Тази вечер баварският Християн-социален съюз (ХСС) би трябвало да разгласи дали е удовлетворен от постигнатото от Меркел на срещата на върха в Брюксел, отдадена на мигрантската креза. Ако реакцията им не е позитивна, вътрешният министър Хорст Зеехофер от ХСС заплаши още от понеделник баварската гранична полиция да връща назад бежанците от австрийската граница.

Такъв ход на баварските управляващи би означавал началото на края на ръководещата коалиция в Германия – единствено 100 дни след съставянето ѝ. В изявление за немската телевизия ЗеДе Еф (ZDF) в неделя Меркел остави отворен въпроса дали би се подложила на избор на доверие в Бундестага. " Все още сме в съвещания, да забележим резултатите “, съобщи тя.

Междувременно немският канцлер получи поддръжката на всички водачи в своята партия, както и тази на другия съдружен сътрудник – Социалдемократическата партия. " Решенията в Брюксел са ненапълно приемливи, въпреки да ни следва още доста работа. Надявам се, че всички политически партии в Германия ще поемат отговорността пред страната ни “, съобщи още Меркел. Сега всичко зависи от решението на Християн-социалния съюз.

Канцлерката заявява по-рано денем, че нейният Християндемократическия съюз (ХДС) и баварските му съдружници да продължат да работят дружно, съобщи Ройтерс.

Споделям устрема на ХСС от една страна да бъде понижен броят на мигрантите, водени в Европа от трафиканти, а въпреки това споделям мнението, че търсещите леговище не може просто да си избират в коя страна желаят да отидат, сподели Меркел, наблягайки желанието си да работи дружно с ХСС.

Различията с ХСС се отнасят до метода, по който да се реализира понижаване на миграцията, не до задачата като такава, сподели Меркел.

Тя отбрани втвърдената позиция на Европейски Съюз по мигрантския въпрос, като съобщи в изявлението: Не подвигаме подемния мост, а по-скоро се питаме какво можем да създадем, с цел да попречим на бизнеса на трафикантите на хора.

Трафикантите са коравосърдечни, когато става дума за живота на бежанците и се обогатяват за тяхна сметка, сподели още Меркел в годишното си лятно изявление за държавната телевизия, представено от ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР