Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли идеята да поеме водеща роля

...
Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли идеята да поеме водеща роля
Коментари Харесай

Меркел не се интересува от работа в ЕС след края на мандата си

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли концепцията да поеме водеща роля в Европейски Съюз след края на мандата си, заявявайки, че няма да одобри никакъв политически пост, без значение къде, даже и в европейските структури, съобщи ДПА.

Миналата година Меркел отстъпи дългогодишния си лидерски пост в Християндемократическия съюз (ХДС) и сподели, че няма да се кандидатира за нов мандат като канцлер след приключването на настоящия през 2021 година Това провокира доста спекулации за бъдещата й кариера, отбелязва ДПА.
Неотдавна ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че счита за допустимо Меркел да се реалокира в Брюксел. "Не мога да си показва Ангела Меркел да потъне в неопределеност ", сподели той в края на предишния месец пред медийната група "Функе ".
Спекулациите в Берлин за бъдещето на Меркел станаха още по-разпалени, откакто тя съобщи в изявление за в. "Зюддойче цайтунг ", че "мнозина се тревожат за Европа, аз също ". "Това още един път разсънва у мен растящо възприятие за отговорност да се погрижа за ориста на Европа дружно с други ", съобщи канцлерът. На конференция Меркел обаче изясни, че счита за своя отговорност да поддържа Европа по време на мандата си като канцлер.
Меркел - европейският водач, който е на поста си от най-дълго време - разгласи през октомври, че четвъртият й канцлерски мандат ще бъде финален и че няма да се кандидатира за политически постове след неговия край. През декември тя съобщи управлението на ХДС на Анегрет Крамп-Каренбауер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР