Германският канцлер Ангела Меркел каза в публикувано днес интервю в

...
Германският канцлер Ангела Меркел каза в публикувано днес интервю в
Коментари Харесай

Меркел се тревожи за Европа и иска да гарантира бъдещето й

Германският канцлер Ангела Меркел сподели в оповестено през днешния ден изявление в шест огромни европейски издания, че се тревожи за Европейския съюз и има възобновено предпочитание да работи за обезпечаване на бъдещето му, съобщи ДПА.

" Мнозина се тревожат за Европа, аз също ", сподели Меркел в изявлението, отпечатано в немския " Зюддойче цайтунг ", френския " Монд ", италианския " Стампа ".

" Това още един път разсънва у мен растящо възприятие за отговорност да се погрижа за ориста на Европа дружно с други ".

Разговорът с Меркел, оповестен също в испанския " Вангуардия " и полския " Газета виборча ", може да подхрани спекулациите, че федералният канцлер ще се опита да получи лидерска роля в Европейски Съюз след края на мандата си отпред на немския кабинет.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер наскоро сподели, че съгласно него е допустимо Меркел да се реалокира в Брюксел. " Не мога да си показва, че Ангела Меркел ще потъне в неопределеност ", сподели Юнкер в края на април пред немската медийна група " Функе ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР