Германският канцлер Ангела Меркел каза в публикувано днес интервю в

...
Германският канцлер Ангела Меркел каза в публикувано днес интервю в
Коментари Харесай

Меркел: Тревожа се за Европа и искам да гарантирам бъдещето ѝ

Германският канцлер Ангела Меркел сподели в оповестено през днешния ден изявление в шест огромни европейски издания, че се тревожи за Европейския съюз и има възобновено предпочитание да работи за обезпечаване на бъдещето му, съобщи ДПА.

"Мнозина се тревожат за Европа, аз също ", сподели Меркел в изявлението, отпечатано в немския "Зюддойче цайтунг ", френския "Монд ", италианския "Стампа ". "Това още един път разсънва у мен растящо възприятие за отговорност да се погрижа за ориста на Европа дружно с други ", уточни още тя. Разговорът с Меркел, оповестен също в испанския "Вангуардия " и полския "Газета виборча ", може да подхрани спекулациите, че федералният канцлер ще се опита да получи лидерска роля в Европейски Съюз след края на мандата си отпред на немския кабинет.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер наскоро сподели, че съгласно него е допустимо Меркел да се реалокира в Брюксел. "Не мога да си показва, че Ангела Меркел ще потъне в неопределеност ", сподели Юнкер в края на април пред немската медийна група "Функе ".

Меркел разгласи, че след произвеждането на наближаващите избори за Европарламент ще лобира за съпартиеца си Манфред Вебер - водещ претендент на Европейската национална партия, за ръководител на Европейската комисия.

Макар че не разяснява директно кандидатурата на Йенс Вайдман за ръководител на Европейската централна банка, тя сподели, че вероятно председателство на Вебер не трябва да изключва други немски представители да получат висши постове в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР