Германският канцлер Ангела Меркел изтъкна днес, че за Европейския съюз

...
Германският канцлер Ангела Меркел изтъкна днес, че за Европейския съюз
Коментари Харесай

Меркел заяви, че перспективата за членство на Албания е в интерес и на ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел посочи през днешния ден, че за Европейския съюз е значимо да предложи на Албания вероятност за участие, откакто през октомври Франция блокира започването на договаряния, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Приближаването на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз е освен в полза на района, само че също и на Съюза, уточни Меркел по време на посещаване на албанския министър председател Еди Рама в Берлин.

Тя добави, че Албания е минала дълъг път в реформирането на правосъдната си система - значим фактор за бъдещето на страната.

По-рано през днешния ден канцлерът съобщи, че ще упорства за начало на присъединителни договаряния с Албания и Северна Македония на срещата на върха на Европейски Съюз през март, заяви Ройтерс.

Преди всичко ние желаеме да реализираме съглашение на идващия Европейски съвет през март за начало на договаряния за присъединение с Албания, а също със Северна Македония, съобщи Меркел пред публицисти в Берлин на среща с албанския министър председател.

И двете страни реализираха доста. Ние ще работим интензивно, с цел да реализираме мечтаните резултати през март, сподели Меркел.

Тя подсети също по този начин за мощното земетресение, което раздруса Албания в края на ноември, и загатна за донорската конференция, планувана за средата на февруари, която ще се опита да помогне за възобновяване на страната.

На собствен ред Еди Рама сподели, че възобновяване след земетресението изисква средства, които страната не може да покрие сама. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР