Германският канцлер Ангела Меркел изрази съболезнования по повод кончината на

...
Германският канцлер Ангела Меркел изрази съболезнования по повод кончината на
Коментари Харесай

Световни лидери изразиха съболезнования по повод смъртта на сенатор Джон Маккейн

Германският канцлер Ангела Меркел изрази съболезнования във връзка кончината на американския сенатор Джон Маккейн, заяви пресслужбата на немското държавно управление, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Меркел дефинира Маккейн като неуморен войник за мощен трансатлантически съюз.

" Джон Маккейн се ръководеше от ясното разбиране, че смисълът на всяка политическа работа е да служи на свободата, демокрацията и нормите на правовата страна. Смъртта му е загуба за всички, които споделят тези убеждения ", показва Меркел.

Изразявайки съболезнования към околните на Маккейн, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че той е бил мощен последовател на Алианса.

" Джон Маккейн - боец и сенатор, американец и атлантик. Ще бъде запомнен както в Европа, по този начин и в Северна Америка със смелостта и характера си, а също по този начин и като мощен последовател на НАТО ", отбелязва Столтенберг.

Френският президент Еманюел Макрон дефинира Маккейн като " същински американски воин ", заяви Ройтерс. " Той посвети целия си живот на страната си. Неговият глас ще липсва ", уточни Макрон.

" Джон Маккейн бе популярен общественик, който въплъщаваше концепцията за безкористна работа. За мен бе чест да го назовавам другар на Англия. Най-дълбоките ми съболезнования на фамилията му и американския народ ", означи английският министър председател Тереза Мей.

Нейният израелски сътрудник Бенямин Нетаняху сподели, че за страната му Маккейн е популярен американски родолюбец и покровител на Израел. Нетаняху съобщи, че е надълбоко наскърбен от загубата на Маккейн и постоянно ще цени другарството му.

Маккейн постоянно посещаваше Израел и го поддържаше в Сената, като мощно се противопоставяше на нуклеарните упоритости на Иран.

Сенаторът републиканец Джон Маккейн, някогашен военнопленник във Виетнам и неуспешен претендент за президент на Съединени американски щати през 2008 година, умря през вчерашния ден на 81 години. Ден преди този момент фамилията му популяризира известие, че сенаторът е взел решение да приключи лекуването на нападателна форма на мозъчен израстък /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР