Германският канцлер Ангела Меркел изрази пълната си подкрепа за шефа

...
Германският канцлер Ангела Меркел изрази пълната си подкрепа за шефа
Коментари Харесай

Меркел напълно подкрепя Юнкер срещу Орбан

Германският канцлер Ангела Меркел изрази цялостната си поддръжка за шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в разрастващия се спор с унгарския министър председател Виктор Орбан, оповестява БГНЕС.

Унгарското държавно управление започва нова антиимиграционна медийна акция, обвиняваща Юнкер и американския човеколюбец Джордж Сорос, че поддържат противозаконната миграция.

"Жан-Клод Юнкер има цялостната ми взаимност и ще го създадем ясно и в договарянията ни с Унгария ", сподели Меркел пред публицисти.

Нападенията на Орбан против Юнкер и институциите на Европейски Съюз провокираха апели неговата партия да бъде изхвърлена от дясноцентристкия блок на ЕНП, който има болшинство в Европейския парламент.

По-специално Манфред Вебер от баварските съдружници на Меркел ХСС е подложен на напън да работи, защото е отпред на акцията на ЕНП за европейските избори през май.

Юнкер към този момент съобщи предходната година, че партията на Орбан няма място в ЕНП.

Правителството на Орбан, което постоянно се сблъсква с Европейски Съюз по въпросите на миграцията, постоянно е предприемало сходни акции в предишното, в това число "Да спрем Брюксел " и "Не позволявайте на Сорос да се смее финален ".

Новините на NOVA - към този момент и в Instagram, последвайте ни. За о
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР