Германският канцлер Ангела Меркел излезе днес от самоналожената карантина и

...
Германският канцлер Ангела Меркел излезе днес от самоналожената карантина и
Коментари Харесай

Меркел излезе от самоналожената карантина

Германският канцлер Ангела Меркел излезе през днешния ден от самоналожената карантина и се завърна към осъществяването на служебните си отговорности, откакто няколко пъти даде негативна проба за ковид, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на неин представител.

Меркел си наложи карантина и работеше в домашни условия, откакто на 20 март й бе направена ваксина от доктор, за който след това се разбра, че е инфектиран с ковид.

Ръководителят на немския институт "Роберт Кох " Лотар Вилер съобщи през днешния ден на видеоконференция, че съгласно него броят на умрелите от ковид е по-голям от оповестения публично, съобщи Асошиейтед прес.

От думите на Вилер не стана ясно дали има поради смъртните случаи в Германия или по целия свят, а публицисти нямаха опция да зададат уточняващи въпроси поради отдалечения темперамент на конференцията.

Неспазването на минималната физическа отдалеченост от метър и половина, нужна за битка с ковид, ще се санкционира в Берлин с санкции до 500 евро. Това заяви през днешния ден столичното кметство, съобщи Франс прес.

Германия продължи до 19 април периода на ограниченията, въвеждащи наложителна обществена отдалеченост, и на рестриктивните мерки по отношение на пандемията - затварянето на заведенията за хранене, учебните заведения, културните обекти и други Забранено е също по този начин да се събират повече от двама души.

Всяка от 16-те провинции одобри лична таблица с санкции, с цел да наложи спазването на тези ограничения.

Всеки, който напусне дома си без уважителна причина, ще би трябвало да заплати от 10 до 100 евро санкция, съобщи още кметът социалдемократ на Берлин Михаел Мюлер.

В немската столица не е оповестена тотална изолираност, само че се предлага живеещите в града да излизат единствено с цел да напазаруват, да идат на доктор или да се разходят из някой парк на обичайно разстояние от останалите гости.

Ако някой ресторант въпреки всичко реши да отвори, санкцията ще е сред 1000 и 10 000 евро. Също толкоз ще заплащат берлинчани, в случай че настанят в жилището си туристи или го дадат чартърен.

В други провинции за неспазващите отдалеченост са планувани и по-солени санкции - до 1000 евро.

Към тази заран в Германия са публично доказани 79 696 случая на заразяване с новия ковид (нови 6174 за последното денонощие) и 1017 смъртни случая по данни на института "Роберт Кох ". В Берлин болните са 3202.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР