Германският канцлер Ангела Меркел иска министрите й да намерят начин

...
Германският канцлер Ангела Меркел иска министрите й да намерят начин
Коментари Харесай

Меркел: Германия трябва да намери начин да постигне въглеродна неутралност до 2050

Германският канцлер Ангела Меркел желае министрите й да намерят метод за реализиране на въглеродна индиферентност до 2050 година, съобщи ДПА.

" Дискусиите би трябвало да бъдат не дали можем да го създадем, а по какъв начин ", съобщи канцлерът в Берлин на интернационалната среща " Петерсбергски климатичен разговор ". По думите й сходна политика не значи, че Германия ще спре парниковите газове, а че ще компенсира въглеродните си излъчвания посредством залесяване и хващане на въглерод.

Ако може да се откри " рационален метод " за постигането на това, Берлин може да поддържа сегашните апели за слагане на европейска цел за въглеродна индиферентност до 2050 година, добави канцлерът.

Меркел предизвести, че бездействието в битката с измененията на климата ще има последици. Тя прикани за по-активни старания в тази област, тъй като световното стопляне може да докара до изостряне на политическата обстановка и спорове в редица страни, дължащи се на неналичието на запаси, съобщи ТАСС.

" Ако не действаме, естествените произшествия могат и ще изострят обстановката с глада ", акцентира Меркел, акцентирайки, че жителите на селските региони все по-често ги напущат поради климатичните промени, което води до политическа неустойчивост и тероризъм. " Тази композиция може да се следи добре в страни като Буркина Фасо, Нигер и Мали ", добави тя.

С тези изказвания Меркел се приближи до позицията на френския президент Еманюел Макрон, отбелязва АП. Миналата седмица Франция и още осем страни от Европейски Съюз лансираха самодейност за унищожаване на на практика всички въглеродни излъчвания до 2050 година, само че немският канцлер в началото отхвърли да се причисли към нея, макар вътрешнополитическия напън. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР