Германският канцлер Ангела Меркел идва днес в София по покана

...
Германският канцлер Ангела Меркел идва днес в София по покана
Коментари Харесай

Истината за посещението на Меркел в България!

Германският канцлер Ангела Меркел идва през днешния ден в София по покана на българския министър председател Бойко Борисов. Двамата най-дълго управлявали водачи в Европа ще обсъдят най-много българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това е второто посещаване на Меркел у нас в качеството й на канцлер. Тя беше в България и през 2010-а година, когато получи Орден Стара планина.

За визитата й в събота се разбра изненадващо в средата на седмицата.

„ Визитата на Меркел у нас не е чак толкоз изненадваща”, сподели политологът и изпълнителен шеф на фондация „ Софийска платформа “ Луиза Славкова, представена от БНР.

Тя разяснява общото в поредицата от срещи на Меркел и показа упованията си по отношение на диалозите ѝ с Борисов:

„ Нейните диалози и визити имат общо с това по какъв начин да откри тя за следващ път салдото сред крайните позиции, защото е невероятният балансьор на Европейски Съюз, в това число и сред своите позиции и тези на Франция, изключително във връзка с Еврозоната. Ние самите доста желаеме да влезем в така наречен „ чакалня на Еврозоната “. Според мен най-хубавото, което може да се случи, е внимателна поддръжка за влизане в „ чакалнята “ към Еврозоната, тъй като Германия е една от страните с по-консервативна икономическа политика – т.е., тя се тормози от страни като България, които вероятно биха последвали гръцкия сюжет. Така че една внимателна поддръжка за това, съгласно мен би бил един доста верен политически сигнал. Второто нещо, по което Меркел ще каже нещо, е европейският път на Западните Балкани “, посочи още Славкова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР