Германският канцлер Ангела Меркел и унгарският премиер Виктор Орбан изтъкнаха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и унгарският премиер Виктор Орбан изтъкнаха
Коментари Харесай

Орбан и Меркел изразиха различията си по въпроса за миграцията

Германският канцлер Ангела Меркел и унгарският министър председател Виктор Орбан акцентираха разликите си по въпроса за миграцията, въпреки че показаха подготвеност да продължат да беседват, съобщи Асошиейтед прес.

На взаимна конференция в Берлин Меркел съобщи, че желае да опази хуманността на Европа в отношението към мигрантите. " Може би това е, което ни разделя (с Орбан) ", съобщи тя.

Премиерът отговори, че мнението на Унгария не се е трансформирало, откогато страната затвори границите си за мигранти при напора през 2015 година Той уточни, че държавното управление му счита разполагането на 8000 маджарски граничари за " много добра взаимност " от страна на Унгария с останалите членки на Европейски Съюз.

Меркел се съгласи, че опазването на външните граници на съюза е " значимо и целесъобразно ", само че добави, че самите страни от Европейски Съюз би трябвало да одобряват част от мигрантите, нещо, което Унгария отхвърля да направи.

Германия желае да разшири съдействието си с Унгария в границите на общи планове за запазване на външните граници на Европейски Съюз, само че като цяло вижданията на двете страни по въпросите на миграцията значително се разграничават, съобщи Меркел, представена от ТАСС.

" Разговаряхме за миграцията, тук вижданията ни много се разминават ", сподели немският канцлер. " Ако Европа желае да играе роля в света с помощта на полезностите си, тя не би трябвало да се изолира ", съобщи канцлерът.

Освен това по думите й Унгария не счита, че би трябвало да приема от другите страни от Европейски Съюз тези бежанци, които са били регистрирани на нейна територия. Според премиера отговорността за тях е на държавните управления на други страни, през които те са минали преди този момент.

Меркел добави, че двете страни си сътрудничат в границите на граничната работа на Европейски Съюз Фронтекс, както и по филантропичната помощ и планове в Северна Африка. " Такова съдействие би трябвало да се уголемява и да продължава ", сподели Меркел.

Орбан прикани Меркел да работят взаимно по организирането на приема на мигранти отвън Европейски Съюз.

По думите му основаването на центрове за банкет на мигранти отвън съюза е невероятно без съдействието на управляващите в Германия.

" Създаването на центрове за банкет на мигранти е отдавнашна цел на Унгария, само че това е невероятно да бъде осъществено без помощта на канцлера Меркел ", сподели той.

Унгарският водач също означи, че вижданията на Унгария и Германия по отношение на с миграцията мощно се разграничават. Той акцентира, че най-хубавият метод да бъде отстранен " факторът прелест " на Европа за мигрантите е да бъдат затворени границите.

По думите на Орбан, представен от Ройтерс, точно отстраняването на тласъците за мигрантите да идват на континента ще бъде най-хубавият метод, по който Европейски Съюз да покаже човечност.

Ройтерс отбелязва, че конференцията е била напрегната и белязана от извънредно остри различия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР