Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще

...
Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще
Коментари Харесай

Меркел и Путин ще се срещнат край Берлин

Германският канцлер Ангела Меркел и съветският президент Владимир Путин ще се срещнат на следващия ден в резиденция на немското държавно управление край Берлин, съобщи Асошиейтед прес.

 © БТА/Архив
Двамата водачи ще създадат къси изказвания авансово, само че не възнамеряват конференция, споделиха представители на немските управляващи. Говорителят на държавното управление Щефен Зайберт съобщи, че тематиките ще включват гражданската война в Сирия, спора в Украйна и енергийни въпроси.

Путин е изправен пред опцията за налагане на още американски наказания против Русия и има интерес да смекчи или да предотврати всякаква европейска поддръжка за тях, отбелязва АП.

И двете страни желаят да реализират прогрес с газопровода " Северен поток-2 " - подложен на критика остро от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че е инструмент за съветски надзор над Германия.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че на срещата ще бъде разисквана " реализацията на крупни взаимни търговски планове " и заканите против тези проекти, идващи от трети страни. Путин и Меркел ще обсъдят и опцията за оказване на взаимна помощ на изпитващата стопански компликации Турция, сподели още Песков, представен от ТАСС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР